Om

En daggkåpa i Maries rabatt.
(Fotad och blåfiltrerad av Lotta)
Tänkte att den här bloggen kan fungera som en nyhetsrulle för "Naturens skafferi". Vår önskan är att fler börjar ta tillvara på vad örterna i vår fantastiska natur har att erbjuda....

Jag och Marie hoppas på att kunna dela med oss av de kunskaper vi har samlat på oss om läkeväxter under årens lopp. Vi kommer att tipsa om litteratur i ämnet och är intresserade att utbyta kunskap och erfarenheter med alla som vill delta. Det här sammanhanget, kommer att handla om läkeväxter, där vi befinner oss - i Halland. Det blir inte vilka örter som helst, utan speciellt utvalda örter - kända för att främja hälsa och välbefinnande.

Till att börja med planerar vi sex samlingar fr.o.m mars 2013 i Varbergstrakten. Det kommer att bli provsmakning av teer och bröd, promenader med samling av växter, torkning av örterna och sedan tillverkning av salvor, mm. En örtafton för hästintresserade - Örter för häst - kommer också till våren.

Jag är uppvuxen med en mamma som har haft ett stort intresse för alternativmedicin och läkeväxter. Med åldern har intresset ökat och nu är det mammas anteckningar som jag börjar tjuvkika på i böcker som Doktor Vogels "Den lille doktorn" eller "Örtagubbens 25 underbara läkeörter" från år 1966. Vill du veta mer om mig (Lotta) så kan du klicka vidare här.