HorseHerbs

Örter för hästar är högaktuellt idag. Veterinärbesök och kemiskt framställda läkemedel kostar mycket pengar och har ofta en del biverkningar. Vår tanke är att år 2012  kunna erbjuda en möjlighet att öka välbefinnandet hos häst genom örter.
Collectra är mitt varumärke. Det representerar att SAMLA - TORKA - BRUKA Vilda växter för hästar i den egna närmiljön.

Det finns redan ett stort antal färdigmixade örtblandningar för häst på marknaden idag. Min idé är att hästägaren ska ha full kontroll på vad hästen får i sig, genom att själv plocka, testa en ört i taget och sedan ta ställning till vilka örter som kan vara aktuella.

Tanken är att jag kan hålla föredrag på stall och ridskolor i Varbergstrakten (till att börja med). Jag kommer att visa aktuella växter och berätta vad jag lärt mig under de c:a 15 år som örter för häst har varit mitt stora fritidsintresse. Jag är autodidakt (självlärd), men har läst det mesta och praktiserat örtterapi med försiktighet.

Tillsammans med Marie Lundell och andra örtintresserade går vi sedan ut i närmiljön och tittar på vad som växer runt omkring oss. Hur ser de ut? Vilka tillstånd kan växten påverka? Nypon - Snärjmåra - Nässlor - Älgört - Vallört- Rölleka... Redan idag kan jag peka ut platser runt Varberg där dessa örter finns och säkerligen kan också du som deltagare tipsa oss andra. Vi kommer också att träffas för att lära oss mer om torkning och lagring - på amatörers vis.

Hästar äter det de behöver för sitt välbefinnande i naturen. Men hur många olika växter finns i er hage? Ett bra tips när det gäller huruvida hästen behöver innehållet i en viss växt är att helt enkelt lägga in växten i boxen. Behöver hästen dess substanser så äter den upp växten. Anmäl ditt intresse till: collectra@gmail.com